Sinulle on paikka arktisessa retkikunnassa 2012 Osasto I

Kurssin tarkoituksena on antaa kurssilaisille sellaiset tiedot ja taidot, että he pystyvät kurssin käytyään muodostamaan oman arktisen hiihtoretkikunnan.

Opetus alkaa teoriaopetuksella Kouvolassa perjantaina 27.1. klo 18:00. Lauantaina ja sunnuntaina tehdään harjoitusvaellus Rapojärvellä. Harjoitus päättyy sunnuntaina 29.1. iltapäivällä. Viikonlopun aikana opetellaan muun muassa seuraavia asioita:

- arktiset seudut vaelluskohteena
- vaativan retkikunnan suunnitteluprosessi
- retkikunnan liikkuminen
- toiminta ruokatauolla
- majoittuminen telttaan puuttomalla alueella talvella
- hätämajoittuminen puuttomalla alueella
- varusteiden testaus

Kurssin hinta on 140 EUR sisältäen työkirjan, ensimmäisen yön majoituksen sisätiloissa sekä yhden iltapalan ja yhden aamupalan. Toinen yö majoitutaan järven jäällä. Kurssille osallistujalta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää ja ainakin aiempaa kesäretkeilykokemusta. Alle 18 vuotias voi osallistua harjoitukseen täysi-ikäisen holhoojansa kanssa.

Ilmoittautuminen Vaiskan sähköpostiin


Harjoitusvaellus Sarekissa

Viikonlopun kurssin käyneet voivat osallistua seuraavan harjoitukseen, joka pidetään Ruotsin Sarekissa 6. - 14.3.2012. Sarek on jylhää suurtunturialuetta, jossa olojen ankaruuden takia on liikkujia talvisin erittäin vähän.Viikon aikana syvennetään tammikuussa opittuja taitoja. Majoittuminen on pääosin teltoissa. Teltat tulevat Vaiska Ky:ltä lainaksi. Jokainen kurssilainen yöpyy viikon aikana myös yhden yön itsetehdyssä lumimajoitteessa.Retken hinta on 560 EUR sisältäen matkat reitillä Helsinki - Jyväskylä - Oulu - Levi - Sarek edestakaisin. Vaelluksen jälkeinen huolto toteutetaan Levillä olevalla Sissin Kammilla ja siellä yövytään yksi yö.


Huippuvuorten vaellus 2013

Huippuvuorten vaellus järjestetään huhtikuussa yhdessä osasto II:n kanssa. Vaelluksen tavoitteena on Newtontoppen ja Perriertoppen. Kurssilaiset laativat Vaiskan opastuksella retkikuntasuunnitelman syksyn 2012 ja talven 2013 aikana. Hiihtovaelluksen arvioitu hinta on noin 2900 EUR.


Grönlannin retkikunta 2014

Retkikunta lähtee liikkeelle toukokuussa 2014. Kohteena on tuolloin Qaanaqin alue Luoteis-Grönlannissa. Kurssilaiset tekevät valmisteluprosessin mahdollisimman itsenäisesti Huippuvuorten vaellukselta saamiensa kokemusten pohjalta.

Tämän jälkeen ladunavaaja hyppää sivuun ja toivottaa hyvää ja turvallista matkaa seuraaville arktisille reissuille.